top of page
primaria-bubuieci

ESTE INTREZISĂ ARDEREA frunzelor și vegetației uscate

A V E R T I S M E N T !

În temeiul Dispoziției Inspectoratului pentru Protecția Mediului cu privire la prevenirea și contracararea arderii miriștilor și resturilor vegetale, atenţionăm locuitorii satelor Bubuieci, Bîc și Humulești, agenţii economici din teritoriu, privitor la interzicerea arderii vegetaţiei uscate, a frunzelor, a resturilor vegetale și deșeurilor menajere.

Focurile deschise, pentru arderea vegetaţiei uscate de pe câmp sau din grădini, sunt extrem de periculoase, soldânduse, de multe ori, cu incendii greu de controlat.

ESTE STRICT INTERZISĂ arderea în camp deschis (grădini, cote de teren), precum și în curți, pe drum a resturilor de orice proveniență – iarbă și plante uscate, crengi, deșeuri etc.

ESTE STRICT INTERZISĂ ARDEREA FRUNZELOR!

Un prejudiciu considerabil se aduce solului, deoarece în urma incendiilor cel mai mult suferă stratul de sol fertil din care arde substanţa organică, se distruge microflora şi insectele folositoare, iar pentru restabilire este necesară o perioadă foarte îndelungată.

De rând cu neadmiterea arderii intenționate a resturilor, apelăm la locuitorii comunei Bubuieci să întreprindă măsurile necesare pentru evitarea producerii incendiilor de vegetație:

Să nu admiteți stocarea de resturi pe terenurile ce vă aparțin, inclusiv aflate în extravilan (cote, grădini art.82);

Să fie cosită și evacuată iarba, plantele uscate și oricare tip de resturi de pe terenurile pe care le dețineți și teritoriile adiacente;

Să anunțați imediat autoritățile locale despre orice caz de ardere a resturilor vegetale sau de alt tip, despre locurile de acumulare a resturilor care ar prezenta un pericol de incendiu, în special în apropierea fâșiilor forestiere.

În caz de incendii de proporții mari să apelați de urgență serviciul 112.

În caz de acumulare a unui volum mare de resturi vegetale, puteți solicita, contra plată, transportarea lor cu unitatea specializată de transport la Întreprinderea Serviciul Public de Gospodărie Comunală Bubuieci ( telefon 060956611).

Vă reamintim că reprezentanții administrației publice locale împreună cu serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne și inspectorii Inspecţiei pentru Protecția Mediului, efectuează periodic controale pentru a nu admite arderea resturilor vegetale.

Persoanele care vor arde resturi vegetale și deșeuri menajere, vor achita amendă conform Codului Contravenţional.

Primăria comunei Bubuieci





82 afișări

Comments


bottom of page