top of page
primaria-bubuieci

Situație excepțională de nivel aviar declarată în municipiul Chișinău


În municipiul Chișinău a fost declarată situație excepțională de nivel aviar, în legătură cu depistarea de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor unor focare de influență aviară, inclusiv pe teritoriul municipiului.


Printre cerințele impuse de autorități în perioada de situație excepțională enunțăm:

Interzicerea accesului păsărilor din gospodăriile oamenilor pe imașuri, lacuri, râuri etc., precum și sporirea măsurilor de combatere a comerțului stradal ilicit, cu produse alimentare sau animale vii care de asemenea, pot potența riscul infectării cu boli infecțioase, oficial notificabile, cu impact major.


În perioada excepțională de nivel aviar se interzic expozițiile, târgurile cu vânzare a animalelor vii (păsări, inclusiv cele decorative).


Toate restricțiile urmează a fi ridicate în timp de 90 de zile de la data identificării ultimului caz depistat de boală.


Gripa aviară este o infecție înalt contagioasă, care, dacă este lăsată de sub control poate fi transmisă de la animale la om, de aceea comunitatea și autoritățile trebuie să dea dovadă de prudență și receptivitate în situația creată.



Anexe

COMISIA PENTRU SITUAȚII EXCEPȚIONALE A MUNICIPIULUI CHIŞINĂU

DECIZIA nr. 6 din 22 decembrie 2023



31 afișări

Comments


bottom of page