top of page
primaria-bubuieci

Subvenții pentru Zootehnie - Oportunitate pentru Fermieri


Dragi cetățeni ai comunei Bubuieci,

Dorim să vă aducem la cunoștință o oportunitate importantă pentru fermierii din comunitatea noastră. Direcția Generală Economie, Comerț și Turism a Consiliului Municipal Chișinău dorește să vă informeze că Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a lansat Apelul I pentru depunerea cererilor de solicitare a plăților directe în sectorul zootehnic.

Categoriile de sprijin oferite:

  1. Per cap de animal pentru speciile: bovine, ovine, caprine și cabaline. Cererile de solicitare pot fi depuse în intervalul 17 august 2023 - 30 septembrie 2023.

  2. Per kg de produs: în cazul laptelui de vacă, cererile pot fi depuse în același interval, 17 august 2023 - 30 septembrie 2023.

Procedură de depunere:

Fermierii care dețin animale pot depune dosarele de solicitare a plăților la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Sprijinul financiar va proveni din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural și nu va depăși suma de 150 milioane lei.

Condiții de eligibilitate:

Pentru a beneficia de plățile directe per cap de animal, trebuie să îndepliniți următoarele criterii:

  • Să fiți înregistrați în Registrul de Stat al Animalelor, conform Legii nr. 231/2006 privind identificarea și înregistrarea animalelor.

  • Animalele dumneavoastră să aparțină raselor incluse în Nomenclatorul raselor, tipurilor și crossurilor de animale, omologate în Republica Moldova, inclusiv metiși cu aceste rase.

  • Să asigurați animalele conform Legii nr. 183/2020 privind asigurarea subvenționată în agricultură.

  • Să fiți supus procedurii de autorizare sanitară veterinară din partea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, conform prevederilor Legii nr. 221/2007 privind activitatea sanitară veterinară.

  • Să nu aveți restanțe la plata impozitelor și taxelor către bugetul public național.

  • Să faceți parte dintr-una dintre asociațiile producătorilor agricoli cu profil pe specie de animale (cu excepția întreprinderilor de stat și instituțiilor publice).

  • Să fiți deținător legal al bunurilor imobile și mobile ce sunt obiectul stimulării prin plăți directe per cap de animal, iar termenul de arendă/comodat al bunurilor imobile să fie de cel puțin cinci ani, înregistrat în modul stabilit.

  • Să nu fiți inclus în Lista de Interdicție a beneficiarilor de subvenții și să nu fiți în proces de insolvabilitate sau lichidare.

În final, vă încurajăm să profitați de această oportunitate de sprijin pentru dezvoltarea sectorului zootehnic. Împreună, putem contribui la atingerea obiectivelor propuse de această inițiativă. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).

34 afișări

Bình luận


bottom of page