top of page
primaria-bubuieci

Întâlnire cu locatarii de pe str. Miorița 26/1: Beneficiile Creării Asociațiilor de Proprietari

Împreună cu deputatul Vitalie Jacot și consilierul municipal Sergiu Crețu, am discutat cu locatarii blocului de pe str. Miorița 26/1 despre avantajele creării unei asociații de proprietari în condominiu.


Am încurajat oamenii să participe la formarea acestei asociații, cu care dorim să stabilim relații de parteneriat pentru a rezolva multiplele probleme cu care se confruntă locuitorii. Asociațiile de proprietari vor putea participa la proiecte de eficiență energetică, reducând considerabil consumul de energie termică pe timp de iarnă. De asemenea, vor putea crea și gestiona fonduri de rezervă pentru reparații curente și capitale și vor avea libertatea de a decide asupra modalităților de dezvoltare a zonelor adiacente blocurilor de locuit.


Am explicat, de asemenea, că asociația nou-creată NU va prelua datoriile întreprinderii municipale de care se desprinde și, la etapa inițială, NU va implica cheltuieli mai mari pentru întreținere decât cele actuale.


Îi încurajăm și pe locuitorii din alte blocuri să inițieze procedura de creare a asociațiilor de proprietari. Persoana de contact pentru orice întrebări legate de acest subiect este Vadim Vasiliev, consilier al primarului comunei Bubuieci, la telefonul 078240096.


Mulțumim National Democratic Institute for International Affairs, sucursala Chișinău, pentru încurajarea activismului civic și pentru consultanța și suportul oferit grupurilor de inițiativă.



15 afișări

Comments


bottom of page